Helheten möbelsnickeri

Att bygga från grunden är en utmaning i sig. Det innebär många stunder av vridande och vändande för att de stora planerna och idéerna också ska kunna bli praktiskt genomförbart. För det är ett faktum, den första skissen och tanken är aldrig den som blir slutresultatet eftersom att man i den fysiska världen måste ta hänsyn till material, tyger och så vidare och deras egenskaper. Det är deras begränsningar som vi måste rätta oss efter med våra tankar, och det är inte alltid så lätt. Men slutresultatet blir ändå många gånger bra, och påminner om första idén.

Och det är också det som är grejen. Man kan ju tro att vi har lärt oss vad som fungerar och inte redan innan, så att vi kan göra mer realistiska och genomförbara uppskattningar på våra idéer. Men vi tycker att det är ett sätt att måla in sig i ett hörn. För om vi skulle ta det i beaktande redan innan vi påbörjar arbetet så kommer det at betyda att vi förlorar mycket av vår uppfinningsrikedom, det som har gjort oss så unika när det kommer till att bygga saker från grunden. Vi vill helt enkelt att det lekfulla och fantasieggande ska finnas kvar i vår verksamhet, för det ger oss utmaningar som i sin tur lär oss än mer om alla de olika saker som man kan göra med trä, metall och tyger. Det är bara att ta en titt i möbelbranschen idag. Hade vi inte haft de personerna som vågat tänka annorlunda så skulle vi inte heller ha så stor variation på vår inredning. Så är det bara.

Finishen är väldigt viktig

När vi bygger saker från grunden så innebär det att vi gör hela arbetet, alltså inte bara själva konstruktionen, som sedan lämnas över till möbeltapetserare. Med tanke på den tid som vill lägger ner på planering, inköp, idéer och produktion så skulle vi inte kunna drömma om att det är något extern som klär möblerna åt oss. Därför har vi gott om skumgummi och tyger här hos oss, och ju mer fantasifulla tyger vi hittar, desto gladare blir vi. Det gör inte heller något att de är unika. Vi brukar kolla tyger online, och det är riktigt kul att se hur många fantasifulla kreationer det finns – helt i linje med våra egna tankegångar.

fabric-1496340_640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi brukar faktiskt beställa våra tyger från Textilgallerian.se. De är geniala på att fixa precis så mycket tyg man behöver, måttsydda till perfektion. Att de dessutom är väldigt prisvärda gör oss heller inget, och med ett utbud som slår det mesta så kan vi inte tänka oss beställa från några andra. Är ni också på jakt efter tyger så kolla där. Helt enkelt; för mer information se textilgallerian.se.

Leave a Comment