Hjälpen i vårt arbete

fuktmätareVi har fått en del nyfikna frågor om hur vi arbetar med gamla möbler och hur vi kan avgöra att de är värda att lägga ner arbete på. De flesta av oss slänger ju gamla möbler av en anledning, ofta på grund av att de har blivit gamla eller att de har fått några skador. Som ni redan vet så tar vi även åt oss dessa uppdragen, så alla möbler, oavsett skick är av värde för oss. Men det är faktiskt så att det finns gränser även för oss om vi tar oss an ett arbete eller inte och problemet stavas ofta fukt.

Ett fuktskadat material är nämligen väldigt svårarbetat och det är komplicerat att få någonting bra utav det. Det är därför som vi använder oss av fuktmätare för material, där vi mäter hur mycket fukt som finns i respektive möbel. Vi har köpt våra fuktmätare hos Swema, där det finns flera olika varianter att välja på, allt från fuktmätare som mäter fukten i luften till de som vi har, nämligen fuktmätare som mäter fukt i material.

Om materialet överskrider en viss fuktighetsnivå så kommer vi inte att ta oss an möbeln. Erfarenhet har visat att det blir väldigt svårt att göra något bra av det, och oftast så går dessa möbler sönder så fort vi försöker göra något större arbete på dem. De möblerna är helt enkelt inte värt tiden vi lägger på det, och med hjälp av våra fuktmätare kan vi spara mycket tid på arbete som annars hade varit onödigt.

Leave a Comment