Om oss

kvalitetGrönmarks är som sagt ett litet företag som ändå besitter en bred och stor kunskap från olika delar av möbelvärlden. Vi har arbetat länge med dessa produkter och det betyder att vi med säkerhet kan kalla oss experter på det vi gör. Skulle vi inte vara det så skulle vi inte heller kunna syssla med det vi gör, för om människor med mindre kunskap skulle försöka bygga custom made-soffor så kommer det ofta att resultera i en katastrof. Dessutom är det viktigt att känna till själva tekniken som ligger bakom och genom många år i branschen har vi gott om kött på benen för att enkelt och tryggt manövrera oss i möbeldjungeln.

Vi har tröttnat på slit-och-släng

Anledningen till att vi överhuvudtaget existerar beror på att vi har tröttnat. Vi har tröttat på slit och slängsamhället där allting används under en kort tid tills dess att man antingen tröttnat på det eller att det har kommit någonting nytt på marknaden. Sopbergen växer allt mer för varje år som går och det är inte något som i slutändan kommer att göra vår planet bättre. Vi lever i en helt annan mentalitet än vad vi gjorde för endast 20 år sedan. Utvecklingen har gått fort. Det spelar egentligen ingen roll om det du använder dig av fortfarande fungerar alldeles utmärkt, finns det något nytt eller mer spännande så slänger vi det vi har och går vidare till nästa utan att egentligen tänka oss för längre.

Det finns också skäl till det, framför allt i möbelbranschen. De massproducerade möbler som skapas idag byggs egentligen på precis samma form, med det billigaste av träslag man kan hitta, billigaste stoppningen för att erbjuda tillräcklig komfort och den billigaste klädseln. Med usel råvara blir det också en usel produkt, vilket gör att de lätt går sönder eller förlorar funktionen snabbt. Det vill vi göra någonting åt här på Grönmarks. Det handlar om att bevara och återanvända, att se det vackra och funktionella i det gamla och inte avfärda allt bara för att det har några år på nacken. Det finns mycket att hämta i högkvalitativ möbelhistoria och det är ett område som vi har valt att göra till affärsidé. Med mycket gott resultat.